5 Beste tips om hond te laten stoppen met Blaffen

Ben je eigenaar van een hond? Dan ken je ongetwijfeld het het vervelend gevoel wanneer je hond niet stopt met blaffen. Je hond begint met blaffen en wat je ook doet of zegt, hij stopt niet met blaffen. Het overmatig blaffen van een hond kan niet alleen vervelend zijn voor u, Het kan ook vervelend zijn voor uw buren, bezoek of andere mensen in uw omgeving. Bovendien wekt het blaffen van je hond in sommige gevallen angst op bij mensen. Dit kan dus zorgen voor onprettige situaties.

Honden communiceren door te blaffen. Af en toe blaffen is dus heel normaal voor een hond. Het is hun manier van communiceren. Honden die overmatig veel blaffen proberen  aandacht te trekken van hun baasje. Echter is dit een verkeerde manier om aandacht te verdienen. In sommige gevallen kunnen honden ook overmatig blaffen wanneer ze angstig zijn. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kan doen om het overmatig blaffen van je hond te laten stoppen.

Inhoudsopgave

Waarom blaffen honden nu eigenlijk

1.Waarom blaffen honden nu eigenlijk?

Een hond zal atijd blaffen om een reden. Hij zal niet blaffen om zijn baasje te irriteren, maar om je iets te vertellen. Als een hond blij is jou te zien zal hij bijvoorbeeld blaffen. Soms kan het zijn dat een hond zonder reden gaat blaffen. Dan wordt dit als onwenselijk ervaren en zal de eigenaar van de hond zich gaan irriteren aan het geblaf. Een mooi voorbeeld hiervan is een blaffende hond wanneer er mensen langs jou tuin wandelen of het blaffen op voorbijgangers tijdens het wandelen. Meestal zijn de oorzaken van een blaffende hond makkelijk te achterhalen. Maar wat kunnen nu de oorzaken zijn? We bespreken dit in de volgende puntjes hieronder. 

1.1 Blaffen door angst

Sommige baasjes gaan dit fenomeen onmiddellijk herkennen: Het blaffen van je hond wanneer er voorbijgangers of andere honden langs jouw tuin wandelen. Soms zelfs wanneer er gewoon een wagen voorbij komt gereden. De hoofdreden van dit gedrag is vaak angst. De reden dat sommige honden zulk gedrag vertonen is vaak de schuld van de eigenaar van de hond. Wanneer een eigenaar (baasje) zelf hevig gaat reageren op voorbijgangers of een bepaald gedrag gaat vertonen dat anders is dan normaal, gaat de hond dit opmerken en dit gedrag zonder dat je het doorhebt overnemen door te blaffen. Ze willen namelijk hun baasje helpen omdat ze denken dat er een gevaar is voor het baasje. In het begin zal je dit niet als irritant ervaren, maar na enige tijd zal je je gaan irriteren. 

1.2 Blaffen uit frustratie of verveling

Een andere oorzaak is verveling die zelfs kan leiden tot frustratie. Wanneer een hond dagdagelijks weinig of zelfs niets te doen heeft, gaat hij dit willen laten opmerken door te blaffen. Hij wil zijn baasje laten weten dat hij aandacht wil. Het is dus belangrijk dat je als eigenaar van een hond in deze situatie snel ingrijpt om de oorzaak weg te nemen. Je kan dit probleem snel en makkelijk oplossen door vaker met je hond te wandelen en zelfs te spelen.

1.3 Blaffen door pijn

Als de bovenstaande oozaken niet van toepassing zijn, kan het zijn dat de onderliggende oorzaak pijn is. Als een hond zonder reden blaft, kan het zijn dat hij ziek is. Het is in dit geval belangrijk om een bezoekje te brengen aan de dierenarts. Eigenlijk is het nooit een slecht idee om eerst langs de dierenarts te gaan wanneer je hond onophoudend blaft. Zo kan je snel pijn als oorzaak uitsluiten. Echter zal pijn bij sommige honden de oorzaak zijn. De hond wil je vertellen dat hij pijn heeft en zal daarom blaffen. Het is dus als eigenaar je plicht om goed naar je hond te luisteren.

5 tips om je hond te doen stoppen met blaffen.

2.) 5 tips om je hond te laten stoppen met blaffen.

Tip 1: Corrigeer het probleemgedrag van de hond en volg het op.

Probeer doormiddel van een blik, een geluid of een kleine fysieke correctie je hond te laten stoppen met blaffen. Voor u stopt met deze techniek, moet u wachten tot de hond zich volledig overgeeft. U zal geduld moeten hebben. Nu kan u teruggaan naar wat u aan het doen was. 

Tip 2: Blijf kalm wanneer u probeert de hond te laten stoppen met blaffen.

Dieren volgen geen onevenwichtige leiders. Een hond zal dit onevenwichtig gedrag snel opmerken. In feite zal uw hond uw energie weerspiegelen. Hij zal uw gedrag dus gaan kopiëren. Blaffen is daarom een perfecte manier om deze energie los te laten. Daarom is het belangrijk dat u zelf eerst rustig bent voor u probeert uw hond te laten stoppen met blaffen.

Tip 3: Laat merken aan uw hond dat blaffen geen effect heeft.

Blaft uw hond steeds op hetzelfde object, dezelfde persoon of dezelfde situatie? Dan moet je deze keer een stapje verder gaan. Je moet deze situatie gaan “claimen” als de jouwe. Doormiddel van je lichaam, je geest en assertieve energie ga je als het ware een onzichtbare muur creëren waar je hond niet overheen mag. Als u dit op een zeer effectieve manier toepast, kan je wel eens aangenaam verrast zijn door het resultaat. Je gaat als het ware de leiding in de situatie afdwingen. Jij bent baas, niet de hond!

Tip 4: Daag uw hond mentaal en fysiek uit om het blaffen te stoppen.

Opgekropte energie is vaak de oorzaak van het blaffen. Als dit het geval is, is er een simpele oplossing. Je moet je hond deze energie op een productieve manier laten vrijgeven. Krijgt uw hond een dagelijkse wandeling? Als dit het geval is kan je deze wandeling energieker maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de wandeling te upgraden met een fiets, of door op een helling te lopen. Je hond zal meer energie verbruiken waardoor het blaffen zal verminderen. Mentaal kan je ook dingen doen om het blaffen te laten stoppen. Een goede manier zijn gehoorzaamheidsspelletjes. Er zijn veel verschillende manier om je hond wat meer uitdaging in zijn leven te geven. Kies daarom een manier die u leuk vindt. Wel is het belangrijk dat de manier veilig is voor u en uw hond. 

Tip 5: Zoek professionele hulp om het blaffen te laten stoppen.

Er is altijd een uitzondering op de regel. Dit is ook zo bij honden. In sommige gevallen heeft de eigenaar niet de ervaring of energie om zijn/haar hond te laten stoppen met blaffen. Hier hoeft u zich niet voor te schamen. Als dit het geval is, kan u steeds professionele hulp zoeken om uw hond te laten stoppen met blaffen. Er zijn voldoende hondenprofessionals die u kunnen helpen met dit vervelend gedragsprobleem.

Je hebt alles gedaan wat je kan, je hond stopt niet met blaffen.

3. Je hebt alles gedaan wat je kan, je hond stopt niet met blaffen.

Je hebt echt alles gedaan om je hond te laten stoppen met blaffen maar niets helpt. Gelukkig zijn er tools die je hiermee kunnen helpen. Wel is het belangrijk dat we pijn als oorzaak kunnen uitsluiten.

Om je wat meer wegwijs te maken in de verschillende soorten tools, zullen we deze hier wat meer uitleggen. 

3.1 Hondvriendelijke blafband

Als je blafband zegt, denkt iedereen onmiddellijk aan een halsband die een elektrische shock geeft aan de hond wanneer deze blaft. In sommige gevallen kan dit kloppen. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een hondvriendelijke blafband. Deze zal je hond geen pijn doen. We sommen deze even op:

  • Blafband met ultrasoon geluid: Wanneer de hond blaft zal deze band een ultrasoon geluid produceren. Het geluid zal voor de mens niet hoorbaar zijn. De hond zal dit geluid wel horen en vaak als onprettig ervaren. Hij zal schrikken en vervolgens stoppen met blaffen. Wel moet men rekening houden dat wanneer er meerdere honden in huis zijn, deze allemaal gestraft worden wanneer de hond die de blafband draagt, blaft. Ook kan het zijn dat de hond gewend raakt aan het geluid en de blafband niet meer werkt.

Of zoek een andere Ultrasoon halsband op Bol.com

  • Blafband met trillingen: Wanneer de hond blaft gaat de band trillen. Ook hier gaat de hond schrikken en vervolgens stoppen met blaffen. De meeste honden gaan het trillen van de band als eng ervaren en stoppen met blaffen. Sommige honden wennen snel aan het getril waardoor de blafband niet meer werkt.

Of zoek een andere blafband met trillingen op Bol.com

  • Blafband met Spray: Wanneer de hond blaft, sprayt deze band een soort vloeistof die als onprettig wordt ervaren. De meeste honden vinden dit een onprettig gevoel waardoor ze dus stoppen met blaffen. Deze sprays kunnen zelfs een geurtje bevatten waardoor het in sommige gevallen een nog beter effect heeft. 

Of zoek een andere blafband met spray op Bol.com

We willen benadrukken dat het belangrijk is dat je eerst de oorzaken van het blaffen gaat behandelen. Een blafband is een zeer handige tool, maar je moet je er wel van bewust zijn dat het een onprettig gevoel geeft aan je hond. Je hond wil je enkel maar vertellen dat er iets mis is. Probeer dus eerst onze tips toe te passen. 

3.2 Spray om hond te laten stoppen met blaffen

Naast de anti blafband is er nog een goed alternatief om je hond te laten stoppen met blaffen. Dit is namelijk een spray die ervoor gaat zorgen dat de hond afgeleid wordt. Door een sissend geluid die de spray produceert gaat de hond afgeleid raken en stopt hij vervolgens met blaffen. De spray is onschadelijk voor u en uw hond. 

Een voorbeeld van deze spray is : de Pet corrector spray. Je kan deze makkelijk kopen op Bol.com

Of zoek een andere spray op Bol.com

4. Handige video met uitleg om je hond te laten stoppen met blaffen.

Omdat een video soms meer zegt dan woorden hebben we een video hieronder geplaatst. In deze video krijgt u verschillende tips te zien die u kunnen helpen om je hond te laten stoppen met blaffen. Veel kijkplezier.

5. Nu Ben je klaar om je hond te laten stoppen met blaffen.

Na als deze informatie en tips hopen we dat je eindelijk klaar bent om je hond te laten stoppen met blaffen. Vergeet niet dat training zeer belangrijk is en dat het in veel gevallen enige tijd vraagt. Veel succes!

Leave a Comment