Grasparkieten maken veel lawaai

Je hebt nog niet lang geleden grasparkieten gekocht en je merkt dat deze veel geluid (lawaai) maken. Dit is perfect normaal. Grasparkieten kunnen ook heel stil zijn maar wanneer ze alleen zitten is de kans heel groot dat ze om aandacht gaan vragen en dus vervolgens veel lawaai gaan maken. Het is dus zeker belangrijk om twee grasparkieten samen te zetten om geluidsoverlast te vermijden. Natuurlijk zullen er altijd uitzonderingen op de regel zijn en zullen er ongetwijfeld grasparkieten alleen zitten die bijna geen lawaai maken. Ook zullen er grasparkieten zijn die per twee zitten die enorm veel lawaai maken. Grasparkieten maken nu eenmaal geluid en is iets waar we als grasparkiet liefhebber mee moeten leren omgaan. 

Grasparkiet krassend geluid?

Grasparkieten kunnen soms een luid onaangenaam geluid produceren. Meestal doen ze dit als ze boos zijn. Op deze manier laten ze aan elkaar weten dat ze niet akkoord gaan bij bepaald dingen. Klinkt grappig maar kan in de praktijk zeer vervelend zijn. Soms kan het zelfs zo erg zijn dat je je grasparkiet wil verkopen of weggeven. Toch is het niet te laat! Het is belangrijk dat je de reden van het gedrag leert kennen. Soms kunnen het kleine dingen zijn waardoor je grasparkiet een krassend geluid gaat maken.

Het krassend geluid kan verschillende oorzaken hebben. de meest voorkomende zijn angst en boosheid. Wanneer je grasparkiet bang of boos is kan het zijn dat hij dit vervelende geluid gaat maken. Dan is het heel belangrijk dat je gaat kijken wat de oorzaak is. Neem de oorzaak weg en vaak lost dit ook je probleem op. 

Grasparkieten Krijsen omwille van pijn?

Soms hoor je een vreselijk geluid, een vreselijk geschreeuw. Dit noemen we krijsen. Soms kan het zijn dat grasparkieten vechten. In dit geval kan het zijn dat één van de grasparkieten pijn heeft en vervolgens dit geluid gaat maken. je hoort dit geluid dus best zo weinig mogelijk. 

Grasparkieten maken ook zachte geluidjes.

Grasparkieten krassen of krijsen niet alleen. Het krassen of krijsen is zelfs zeldzaam. Vaak maken ze zachte geluidjes en laten zo zien dat ze gelukkig zijn. Vaak maken ze dit geluid als ze aan het eten zijn.

Andere geluiden van grasparkiet.

Er zijn natuurlijk nog vele andere geluiden die de grasparkiet maakt. Denk maar aan een zeer luide scherpe roep. Dit doen ze op hun soortgenootje te roepen of om aandacht van de mens te vragen. 

Grasparkieten kunnen ook rustig fluiten. Dit is het mooiste geluid en bovendien zeer aangenaam om naar te luisteren. 

Leave a Comment